keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Mikä jäi sitomatta indeksiin?...ja MIKSI?

Marraskuussa 2010 eduskunnan sivistysvaliokunnassa Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki esitti opintorahaan 100 euron tasokorotusta, koska tuki on jäänyt jälkeen muista tulomuodoista. Lisäksi hän esitti indeksiin sitomista, asumislisän asettamista ympärivuotiseksi, sekä vanhempien tulojen vaikutuksen poistamista. Jokainen esitys hylättiin hallituspuolueiden toimesta. Siis Kokoomus, Keskusta ja Vihreät vastustivat esityksiä.

Kun sivistysvaliokunnan esitys viimein tuli eduskunnan käsiteltäväksi, Arhinmäki esitti jälleen opintorahan tasokorotusta 100 eurolla, opintorahan sitomista indeksiin, asumislisän asettamista ympärivuotiseksi sekä vanhempien tulojen vaikutuksen poistamista. Jokaisesta äänestettiin erikseen ja jälleen VASTAAN äänestivät Kokoomus, Keskusta, Vihreät ja Rkp.

Nyt jokaisen puolueen nuorekkaat ja dynaamiset ehdokkaat kilpaa mainostavat olevansa opiskelijoiden asialla. Onko opiskelijoiden asia kuitenkaan kirjattu puolueiden polittiisiin tavoiteohjelmiin tai vaaliohjelmiin? Vasemmistoliitolla on!

Nyt Vasemmistoliitto on koventanut panoksia. Ajamme 750 euron perusturvaa, joka tulisi korvaamaan useita tukimuotoja, mukaanlukien opintorahan. Tämän on laskettu olevan valtiontalouden puitteissa täysin mahdollista. Vältä siis halpoja kopioita ja äänestä eduskuntavaaleissa aitoa asiaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti